بنام خداوند بزرگ و مهربان
مقدمه ای بر آغاز یک رویداد مهم
سلامت و محیط را دریابیم
همکاران، اساتید، محققین، دانشجویان معزز و گرامیانی که این وجیزه را مطالعه میفرمایید، در حالی نگارش این پیام آغازین را در دست دارم که، پدیده ریزگردها تعدادی از استانهای کشور را در برگرفته است. برخی استانها از جمله استان قم و شهر مقدس قم تعطیلی را تجربه میکند! بله علت تعطیلی، آلودگی هوا به دلیل غلظت بالای ذرات معلق است. بار پذیرش بیمارستانها بالا رفته و بیماران واجد بیماریهای زمینهای و مزمن در رنج مضاعف بسر میبرند. سالهای نسبتا زیادی است که این پدیده با کانون داخلی و یا خارجی کمیت و کیفیت زندگی مردم را در کشور تحت تاثیر قرارداده است و همچنان ادامه دارد.
آب شرب را هر روز در قم مزه میکنیم. شوری نسبی آن، تن را مقداری آزرده خاطر میکند. بخش زیادی از این آب "شرب" از سرشاخه های دز از صدها کیلومتر دورتر تامین میشود. خوف و رجا همیشه همراه ماست اگر کمبود آب از سرشاخهها سهم آب ورودی را کم کند!... این دغدغه در بسیاری از مناطق، در پهنه وسیع کشور به اشکال مختلف وجود دارد.
مدت زمان زیادی نیست که از بلای جهان گیر کووید 19 در حال فاصله گرفتن هستیم که تب دنگی موضوع داغ حوزه سلامت کشور شده است و تعدادی از استانها درگیر آن شدهاند سلامت مردم عزیز در مناطق مستعد تحت تاثیر قرار گرفته است. احتمالا همه، بیش از پیش به باور تاثیر جدی محیط بر سلامتی رسیدهایم و اثر آلودگیهای محیطی را به صورت عینی بر سلامت در حال لمس کردن هستیم. براستی نقش ما در این کنش و واکنشهای محیط و سلامت کدام است؟ آیا در مرز تعادل و قرار هستیم یا باید تلاشها را مضاعف نمائیم..... تغییرات اقلیمی، تحولات اجتماعی، اقتصادی و صنعتی، هر روز فشار بر جنبههای مختلف محیط زیست را بیشتر مینماید و از طرفی دیگر بازخورد این فشار را در "بار بیماریهای انسانی" مشاهده مینمائیم به بیانی دیگر عدم تعادل در ارتباط انسان با محیط زیست کنش متقابل و اثرات زیانبار متقابل ایجاد مینماید. در این نقطه یاد فرمایش استاد مرحوم همه ما "سرکار خانم دکتر ناصری" تداعی میگردد، توجه به مفهوم نظری و بایستههای عملی "توسعه پایدار". اساتید، دوستان، همکاران، دانشجویان و علاقهمندان به "سلامت محیط زیست" و "سلامت انسان" و در یک کلمه "توسعه متعالی"، منتظر هستیم توانمندیهای ذی قیمت شما را در تحقیقات و فناوری بهداشت محیط در بزرگترین رویداد ملی بهداشت محیط کشور ببینیم و مثل همیشه بر خود ببالیم و افتخار کنیم به وجود چنین محققین و دغدغهمندان عرصه بهداشت محیط کشور.
خواهشمندم بزرگوارنه محورهای همایش که حاصل تنظیم و جمعبندی تعدادی از بهترینهای بهداشت محیط کشور و تائید شورای عالی همایش است را رویت فرمایید و اهتمام بورزید. انشالله با شما سروران معظم بیش از این سخن خواهیم گفت.
یا علی
دبیر علمی همایش
دکتر رحیم عالی
تاریخ شروع ثبت نام
1403/07/01تاریخ پایان داوری
1403/09/01 امروزمسابقه کتاب
1403/09/05 4 روزارسال اثر
1403/10/10 39 روز0324-66995
دکتر مهدی مصری
دکتر محمد فهیمی نیا
دکتر رحیم عالی
دکتر اعظم نادعلی